Evaluarea nationala pentru elevii de clasa aVI-a.

Miercuri si joi, au loc probele de sutinere a examenelor pentru evaluarea nationala a elevilor de clasa a VI-a, potrivit calendarului Ministerului Educatiei Nationale.
Cele doua zile in care vor avea loc probele, miercuri cea de limba si comunicare, urmand ca joi sa se regaseasca fata in fata, cu examinarile la matematica si stiintele naturii. Fiecare test in parte, va avea loc pe durata a celor 60 de minute alocate, timp in care elevii isi pot expune lucrarile. Evident, conform comunicatului,  in formatul acestor probe de evaluare, rezultatele nu vor fi inregistrate in catalogul clasei, nu vor fi afisate si nu se vor comunica public.
Testele sunt elaborate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare, ele se asemana cu standardele la nivel international. Acestea se doresc a fi mai mult un criteriu de evaluare, rezultatele vor fi strict verificate la nivelul unitatii de invatamant individual, pentru a se vedea capacitatea fiecarui elev in parte, evident pregatirea in unitatile de invatamant.

Lasă un răspuns