Aproape de cetateni! „Saptamana Prevenirii Criminalitatii”.

Incepand de ieri 21 Mai s-au organizat actiuni la nivel national cu tematica „Saptamana Prevenirii Criminalitatii”. Campanie derulata de Politia Romana. Aceasta vizeaza siguranta cetatenilor si implementarea normelor de conduita in situatii limita. Prima editie din acest eveniment care a fost initiat in anul 2006. Organizarea bianuala a inceput de anul trecut, tocmai pentru a demonstra locul, rolul si activitatea informationala catre populatie in activitatea Politiei Romane.
La nivelul comunitatii bacauane, Inspectoratul Judetean de Politie Bacau, au demarat activitatile de informare structurate pe teme ce vizeaza sensibilizarea si implementarea in randul cetatenilor despre tot ceea ce presupune rolul acestuia in societatea zilelor noastre, in contextul in care acesta poate deveni independent de vointa sa, victima agresivitatii, infractionalitatii, abuzurilor, alte elemente specifice care pot veni in completarea intregului tablou infractional din comunitate, acolo unde elevii, cetatenii isi desfasoara activitatile zilnice.
Departamentul de prevenire prin reprezentantii lor: ofiteri, subofiteri, psihologi in colaborare cu institutiile scolare si nu numai, vor avea principal scop in intervalul 21 – 25 Mai, mobilizarea logistica si resursa umana pentru a contura aceste eveniment.
Tematica pentru aceste zile in ordinea desfasurarii vor fi:
delicventa juvenila 21 Mai;
prevenirea victimizarii minorilor 22 Mai;
activitati care vizeaza fenomenul infractionalitatii contra bunurilor si patrimoniului 23 Mai;
aspectele care au directa implicxatie si fac referinta la violenta domestica 24 Mai;
la finalul tematicii sa se contureze activitatile si preventia in sectorul sigurantei in trafic 25 Mai;
Activitatea Politiei Romane la nivel national prin reprezentantii din teritoriu, contribuie prin metodele de interventie la implementarea, argumentarea, necesitatea, formarea, modelarea cetatenilor in scopul luarii de pozitie din partea acestora, atunci cand sunt implicati in diferitele forme care contureaza fenomenului infractional, violenta, preventie rutiera, violenta domestica si modul care va trebui adoptat in astfel de situatii, in care cetatenii se pot afla in dificultate.

Lasă un răspuns