Fostul primar al Bacaului ramane in inchisoare. ICCJ a respins recursul

Inalta Curte de Casatie si Justitie, a respins astazi, Miercuri 23 Mai, recursurile in casatie declarate de fostul primar al Bacaului, Romeo Stavarache si Liviu Goian, impotriva deciziei penale din 13 Noiembrie 2017, a Curtii de Apel Tirgu Mures, pronuntata in dosarul de mita. Dupa 12 ani de mandat, incepand cu anul 2004, Romeo Stavarache a fost condamnat 4 ani cu executie pentru comiterea infractiunii luare de mita, in luna noiembrie anul trecut.
In acelasi dosar au fost trimisi in judecata Liviu Goian, Costel Casuneanu, Liviu Cenusa, implicit Constantin Apostol fostul director al Agentiei de Dezvoltare Regionala Nord-Est. Dintre acestia doar Liviu Goian, a fost condamnat 3 ani cu suspendare, restul au fost achitati in proces.
Prejudiciul total a fost de 2,3 milioane lei calculat de procurori. Atat Liviu Goian dar si Romeo Stavarache, vor trebui sa suporte suma de 307.187 lei. In acelasi timp, fostul primar al municipiului Bacau, Romeo Stavarache nu are voie, in urmatorii trei ani, sa fie ales in functii elective publice, nu are dreptul de a ocupa o functie implicand exercitiul autoritatii de stat si dreptul de a ocupa o functie de natura celei de care s-a folosit pentru savarsirea infractiunii pentru care a fost condamnat.
Contestatia pentru a ataca sentinta la Curtea de Apel Tirgu Mures, a fost depusa in Aprilie 2018, cu toate acestea ea a fost respinsa!
La Curtea de Apel Tirgu Mures se mai afla in momentul de fata o contestatie in anulare depusa de fostul edil al municipiului Bacau care se va judeca pe 20 iunie. De asemenea Romeo Stavarache a facut la ICCJ contestatie la executare, care a primit termen pe 13 iunie.

Lasă un răspuns