IPJ Bacau, alaturi de elevii Colegiului Tehnic ”Anghel Saligny” si Colegiul Tehnic de Comunicații ”N.V. Karpen”

Colegiul Tehnic de Comunicații ”N.V. Karpen” si Colegiul Tehnic ”Anghel Saligny” au primit vizita lucratorilor din departamentul Analiza si Prevenire a Criminalitatii, Brigada Rutiera si Serviciul Criminalistic Bacau, in cadrul programului national demarat la inceputul saptamanii de catre Politia Romana „Saptamana Prevenirii Criminalitatii”.
Aspectele principale au vizat raporturile si relatiile socio-umane, prezenta tinerilor in anturaje, comportamentul acestora cand sunt pusi in situatia de a alege intre bine si rau. Rolul si influenta venita din partea anturajelor. Un alt subiect important dezbatut de lucratorii din cadrul IPJ Bacau, au subliniat si catalogat comportamentele antisociale si riscurile la care sunt expusi tinerii din zilele noastre. Rolul societatii moderne si tehnologia, care vrem nu vrem, contribuie la intregul tablou si exponent din societate. Riscul de victimizare, raspunderea legala la care pot fi trasi tinerii in contextul in care acestia sunt predispusi sa comita fapte antisociale, au fost doar cateva subiecte pe parcursul intalnirii cu politistii. Violenta si agresivitatea au fost alte subiecte pe ordinea de zi. Au fost aduse in discutie situatiile din trafic, reguli si modul comportamental atunci cand elevii se afla pe strada sau in mijloacele de trasport alaturi de celelalte persoane.
Prima zi a saptamanii a demarat cu tematica intitulata: „Eu Pot Face Altfel!” Elevii din cadrul Colegiului “Dumitru Mangeron” au primit cu bucurie si emotii, acelasi suport informational. Concursul venit din partea lucratorilor IPJ Bacau, au motivat si mai mult elevii si i-au determinat sa participe la discutii interactive pe aceleasi teme de prevenire. Premiile oferite de catre politisti, ii vor aduce alaturi de lucratorii din cadrul Brigada Rutiera, pentru constientizarea, cunoastrea si rolul acestora in nmunca de teren. Conducerea sub directa supraveghere a unui instructor auto.
Tot in prima zi, elevii din cadrul Colegiului „Dumitru Mangeron” au ascultat cu interes aspecte din activitatea profesionala, expunere facuta de un politist criminalist! Modul cum politia bacauana isi desfasoara o parte din activitati dar si rolul acesteia in prevenirea criminalitatii si fenomenul antisocial.
Activitatea va avea continuitate, ziua de 25 mai  va finaliza, evenimentul organizat la nivel national de catre Politia Romana si implicit lucratorii din cadrul IPJ Bacau!

Lasă un răspuns