Festivalul „Dacic” la Piatra Neamt si „Lada cu Zestre” 26-27 Mai ii asteapta pe bacauani daca sunt in tranzit

Festivalul „Dacic” organizat la Piatra Neamt, se afla la a III-a editie anul acesta, aduce aproape comunitatea nemteana, care de la an, la an a fost prezenta in numar cat mai mare, la Turnul lui Stefan cel Mare din municipiul Piatra Neamt. In aceasta seara incepand cu ora 21h00 va avea loc in fata teatrului defilarea cu torte, unde sunt asteptati locuitorii municipiul si nu numai. Dupa cum stim la final de saptamana, municipiul Piatra Neamt este tranzitat de catre turistii aflati in vizita. Daca va aflati in tranzit, merita incercat! Istoricul festivalului se leaga in mod direct de numele celei mai vechi asezari dacice, situat in zona Batca Doamnei unde se mai vad si astazi ruinele cetatii dacice, Petrodava.
Un alt eveniment, festivalul „Lada cu Zestre” a debutat pe meleagurile nemtene in anul 2004 si se afla la cea de-a XIII-a editie. Mestesugari veniti din toata tara si Republica Moldova isi etaleaza cu totii maiestria traditionala prin exponatele pe care le-au adus la standurile organizate de municipalitatea Piatra Neamt si care a inceput de Vineri 25 Mai a.c.
“Vreau să le urez bun venit tuturor și oaspeților din Republica Moldova și să le spun că astfel evenimente în anul Centenarului fac ca unitatea poporului român să fie mai vie ca niciodată, și faptul că avem participanți din Republica Moldova la acest frumos festival este o bucurie pentru noi și un pas înainte. Vreau să vă asigur de sprijinul Consiliului Județean ori de câte ori va fi nevoie și vreau să vă felicit și cred că noi, autoritățile publice locale, mereu vom răspunde pozitiv solicitărilor de a susține financiar astfel de evenimente”, a spus Ionel Arsene, președinte al CJ Neamț în cuvântul de deschidere adresat meșterilor populari participanți.
Un weekend de sarbatoare, traditii si spiritualitate la poalele muntelui Pietricica din municipiul Piatra Neamt, in care sunt asteptati cu mic cu mare, doritorii de cunoastere si istorie!

Lasă un răspuns