Doi oameni mutilati pe viata si un mort in explozia de pe muntele Maierus, din comuna Asau-Bacau

Un barbat a murit si doi au fost mutilati pentru toata viata dupa ce, acestia s-au jucat cu o bomba ramasa din cel de-al doilea razboi mondial. Cele trei victime se aflau intr-o tabara forestiera si gasisera proiectilul de artilerie in padurea din zona in care lucrau. Tragedia s-a petrecut pe un varf de munte din comuna bacauana Asău.
In tabara improvizata de pe muntele Măieruș, aflat in comuna bacauana Asău, se aflau cinci barbati care venisera sa lucreze in padure, la taiat copaci. Ei au ajuns cu o zi mai devreme si, pentru ca era Sarbatoarea Rusaliilor, nu s-au apucat de treaba. Au umblat prin pădure si au dat peste un proiectil neexplodat, aparent inofensiv. Unul dintre muncitori se ocupa cu gatitul mancarii, altul vorbea la telefon, ceva mai departe de tabara, dintr-un loc cu semnal, iar trei dintre muncitori s-au apucat sa sparga cu o dalta si un ciocan proiectilul. Exploza s-a produs deindata si l-a omorat pe loc pe unul dintre temerari.
Doua dintre victime au scapat cu viata. Pentru ele au fost aduse doua elicoptere SMURD: unul de la Iasi si unul de la Galati. Victimele, cu rani grave, in virsta de 38, respectiv 26 de ani au fost transportate la spitalele din Iasi si Bacau.
Oamenii din zona stiu ca padurile sunt pline de obuze ramase neexplodate din timpul celui de-al doilea razboi mondial. In urma cu sapte ani, un tanar si-a pierdut viata si alte cinci persoane au fost ranite dupa ce, la o petrecere s-au jucat cu un proiectil neexplodat.
J.B.

Lasă un răspuns