Priveliste de cosmar in lacul de acumulare „Batca Doamnei”

Pentru nemteni sursa de apa potabila, este lacul de acumulare Batca Doamnei. Apaserv, compania judeteana care deserveste locuitorii cu apa. Ultimul mare scandal s-a consumat in primavara anului 2016 cand testele facute in laborator au scos la suprafata, faptul ca apa a fost infestata in urma dejectiilor, cu bacteria „Clostridium Perfringes”, toxica pentru organismul uman.
De actualitate este faptul ca in lacul de acumulare Batca Doamnei, un cetatean a ramas fara cuvinte cand a fotografiat in urma cu trei zile, prezenta fecalelor la suprafata apei. Mai mult, a mentionat despre mirosul pestinential din zona si ingrijorarile acestuia pe buna dreptate. Dupa cum se stie zona este des frecventata de localnici, turisti afllati in tranzit, pentru peisajul oferit de splendorile naturii, unde acestia isi gasesc linistea, se desfasoara activitati sportive si plimbari pentru relaxare.
„În ziua de 28-05-2018, în jurul orelor 13, m-am deplasat pe malul lacului de acumulare Bâtca Doamnei din Piatra Neamț, la fostul debarcader din ’89, din zona aflată între hidrocentrală și pontonul La Caiace. Malul și apa de la mal erau pline cu dejecții (menajere și fecale, ce emanau mirosuri pestinentiale), recent deversate cel mai probabil dintr-o fosă ori o vidanjă. În urma cu 3 zile apa era foarte curata si limpede, de unde se naste suspiciunea că infestarea respectiva a fost produsa cel mai probabil in weekend, vineri sau sambata, ori de la un imobil de vis-a-vis ori dintr-o vidanja, dat fiind si curentul apei din zona respectivă. Pe malul opus este acces auto, chiar langa apa. Va rog sa efectuati verificarile necesare pentru tragerea la raspundere a celor ce au comis aceste fapte reprobabile si sa comunicati rezultatul verificarilor, cf. OG 27/2002 actualizata, dat fiind ca s-a creat și un pericol public de infestare cu diverse boli și bacterii. Anexex 4 (patru) fotografii executate în contextul descris ; din pacate ele nu pot surprinde decat aspecte vizuale, nu si olfactive…” a declarat nemteanul.
Ramane de vazut daca in urma sesizarii, autoritatile responsabile se vor implica pentru testarea si igienizarea zonei afectate.

Lasă un răspuns