Un altfel de editorial „copilul din noi”

Ziua Copilului, 1 Iunie. Ocazia de a fi fata in fata cu noi insine si de a redescoperi pentru o zi copilul din noi! Daca bugetarii tot au decretat ca de astazi o sa avem concediu prelungit, la noi ca la nimeni: „unul cu sapa si ceilalti cu mapa”, riscam sa ajungem, intr-o directie din care nu ne mai poate intoarce nimeni catre partea frumoasa a lucrurilor si evenimentelor din viata noastra. Trebuie sa ne reconfiguram si sa ne gandim la cei mici pentru o zi. Macar pentru o zi, dar sa o facem cu responsabilitate. Si da, este mai mult decat o obligatie. Sa uitam de toate neajunsurile si sa ne bucuram alaturi de ei! Pentru ca este ziua lor. Sa incercam astazi, sa nu ne mai umbrim de neajunsurile societatii.
Trezim copilul din noi prin atitudine, forma de manifestare si ceea ce putem face cu adevarat pentru un viitor mai bun. In care ei sa zambeasca si sa se simta protejati. Pana vor intelege atunci cand vor creste, ca ne-am nascut intr-o tara frumoasa dar gresita, de un sistem ruginit.
Astazi o zi minunata in care primeaza valorile inocentei, puritatii si a gandirii, ale familiei pentru cine o mai are. Subiectele zilei, copiii! Dar ma intreb? Sunt om. Autoritatile se definesc, in contextul unui eveniment al inocentei, pentru a se ascunde in spatele ignorantei. Tot un proiect. European sau nu. Tot o latura a deciziilor de a ne incorseta in mreaja ignorantei. Pentru ca dincolo de bunatatea aparenta se pare ca unii din tara aceasta au uitat sa mai fie copii. De ce spun aceasta? Se vede cum intr-o societata falsa, lipsita de valori, condusa de maturii care au uitat de existenta copilului din ei, tare imi este ca se vor folosi si astazi in dorinta de afirmare. Ei, poate nu toti sunt asa, mai exista si oameni! Atunci unde ajungem? De unde plecam? Si incotro ne indreptam?
Sunt convins ca nu isi doreste nimeni sa isi cicatrizeze momentele frumoase ale copilariei si omul de rand, societatea zilelor noastre, va constientiza insemnatatea acestei zile si vor trezi categoric copilul din ei.
Dincolo de griji, suferinta si durerile fiecaruia, haideti sa le intindem o mana de „ajutor” astazi copiilor nostri pentru a ne simtit si noi alturi de ei, copii! Copii stiu sa iubeasca! Avem ce invata astazi de la ei.

J.B.

Lasă un răspuns