Bacaul gazduieste prima editie, „Festivalul Stiintelor”

Sub egida sărbătoririi anului centenarului Marii Uniri, Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Ion Borcea” Bacău vă invită miercuri 06 iunie 2018 începând cu ora 9.00 să participați la „Festivalul științelor” – ediția I. Proiectul „Festivalul științelor” își propune să aducă în fața publicului vizitator activități demonstrative interdisciplinare din sfera biologiei, chimiei și fizicii. În cadrul manifestărilor, la sediul Muzeului de Științele Naturii din Bacău, Aleea Parcului nr. 9 se vor desfășura activități demonstrative cu următoarele teme:
– Micro și macro … vegetal;
– Zoo-logica;
– Fizica și chimia din viața noastră.
În cadrul workshopului „Micro și macro … vegetal” vor fi abordate teme de microscopie a plantelor. Grupele de elevi vor putea observa preparate cu celule și țesuturi vegetale, vor fi organizate activități practice de realizare a preparatelor microscopice și de comparare și recunoaștere a tipurilor de flori. De asemeni, vor fi prezentate tehnici de conservare a plantelor în vederea realizării ierbarelor.
„Zoo-logica – workshop” va prezenta elemente de anatomie în relație cu adaptările la mediul de viața. Vor fi organizate activități practice de asamblare a mulajelor unor schelete de animale din material plastic, vor fi aduse în fața publicului fosile din colecțiile muzeului și se vor face observații microscopice ale unor tipuri de țesuturi animale.
Workshopul „Fizica și chimia din viața noastră” cuprinde activități practice care implică noțiuni din domeniile optică, mecanică, electronică și chimie. Vor fi realizate activități practice care să evidențieze fenomene fizice și reacții chimice spectaculoase folosind substanțe prezente frecvent în viața noastră.
Ne puteţi vizita între orele:
9.00 – 15.00 Festivalul Științelor
8.00 – 16.00 expozițiile Muzeului de Științele Naturii
Pentru programări ne puteţi contacta la:
Telefon 0234/512006 – Muzeul de Științele Naturii

Lasă un răspuns