Batalionul 630 Parasutisti „Smaranda Braescu” au organizat editia a II-a, „Cupa Presei la Tir”

Ziua de 6 Iunie a.c. a fost deosebita pentru reprezentantii presei bacauane, datorita faptului ca Batalionul 630 Parasutisti din Bacau, au organizat editia a II-a „Cupa Presei la Tir”. Intr-un numar considerabil, presa bacauana si-a dat intalnire cu acestia din urma in poligonul Gheraiesti, unde au luat contact reprezentantii unitatii militare dar si cu armamentul modern din dotarea unitatii de parasutism.
Evenimentul a inceput cu intonarea imnului national al Romaniei. Prezentarea activitatilor sustinute de catre parasutisi si misiunile militare in teatrele de operatiuni militare internationale, unde acestia au fost prezenti.
Armamentului modern de provenienta NATO: pistolul Glock calibrul 9 mm, SIG MPX pistol automat, pușca de asalt de 9 mm HKG 36, pușca semiautomată cu lunetă SIG APR, M 110 și mitraliera 249 SAW. Echipamentul de protectie, vestele antiglont, castile de protectie, statii de comunicatii, logistica. Prezentarea a fost insotita de un exercitiu demonstrativ la care au participat parasutistii din cadrul batalionului, apoi familiarizarea propriu zisa, cu armamentul din dotare.
Dupa prezenta la atelierele de tragere in poligon, ziaristii care s-au inscris la concurs au sutinut proba care i-au departajat. Rezultatele au fost pe masura asteptarilor si castigatorul marelui premiu, Cupa Presei la Tir, a revenit domnului Zaharia Marius (DI-GI Tv) care a obtinut locul I. Locul al II-lea, Gondos Eugen si nu in ultimul rand locul al III-lea Sufariu Sebi. La finalul decernarii premiilor, a fost oferit un premiul de popularitate, acordat doamnei Georgiana Macarie, prezentatorea stirilor Euro Tv.
O ambianta placuta, de prietenie, reciprocitate, care s-a finalizat intr-un cadru festiv si s-au impartasit trairile avute de participanti in timpul familiarizarii cu armele si „examenul de forta” concursul propriu zis.
La final cuvantul de incheiere a apartinut domnului Lt. Co. Lucian Bejan care a transmis pe aceasta cale jurnalistilor, importanta si rolul mass-media pentru reflectarea actiunilor de recrutare, mediatizarea activitatii unitatii de parasutism si a mentionat ca urmatoarea editie va fi anuntata la momentul potrivit, spre deosebire de primele doua editii, a III-a va fi organizata din a doua parte a zilei, spre caderea intunericului.

Lasă un răspuns