„Trebuie sa facem lucruri frumoase oricat de grea ar fi viata”, un sfert de veac la „Centrul Daniel” din Bacau

Centrul de recuperare neuromotorie din Bacau, a fost in prag de sarbatoare cu ocazia celor 25 ani de functionare. Mariora Popa a fost initiatorul si fondatorul acestei forme de activitate, dedicata oamenilor aflati in suferita, ea fiind primul exemplu, datorita tragediei prin care a trecut si a necesitat recuperare neuromotorie. De-a lungul timpului, mii de oameni suferinzi au calcat pragul la „Centrul Daniel” in vederea recuperarii si reabilitarii dincolo de suferinta psihoemotionala sau neuromotorie si s-au bucurat de serviciile acordate
Institutia s-a bucurat de prezenta viceprimarului Dragos Stefan. La eveniment a luat parte si directorul DGASCP Bacau, Daniela Titaru.
„Sunt lacrimi de bucurie de data aceasta, pentru ca, chiar daca in viata avem multe necazuri, bucurii, daca avem puterea si forta si ambitia, uneori ne impinge si revolta, crezand ca suntem nedreptatiti. Nu cautam vinovati dar trebuie sa facem lucruri frumoase oricat de grea ar fi viata!” a fost mesajul emotionant al doamnei Marioara Popa.
„Nu doar ca avem nevoie dar ne dorim foarte mult ca ele sa fie dezvoltate, sa fie in cat mai multe locuri, initiative ca cele ale „Centrul Daniel” sa le aiba mult mai multe ONG-uri. Din fericire in orasul Bacau, noi avem cateva ONG-uri cu adevarat active si nu doar create si asta este un plus pentru comunitatea bacauana, pentru ca in momentul in care se intampina o dificultate, serviciile de asistenta sociala pot recomanda astfel de centre si o parte din serviciile care se ofera in „Centrul Daniel” sa incercam si noi sa le oferim in cadrul DGASCP-ului dar este destul de dificil, pentru ca noi vorbim aici de locatii, de oameni care cheltuie foarte mult cu recuperarea copiilor lor si de aceea eu ii felicit!” a subliniat doamna Daniela Titaru, directorul DGASCP Bacau.
Nu in ultimul rand, viceprimarul Dragos Stefan a subliniat: „Ma bucur pentru ceea ce faceti! Si faceti bine! Atunci cand faci bine, lucrurile sunt frumoase si ma bucur ca dati speranta, ma bucur ca si nu ca ma bucur, ma inclin in fata dumneavoastra pentru tot ceea ce faceti pentru acesti copii!”

J.B.

Lasă un răspuns