Mitingul aviatic un succes al Bazei 95 Aeriene Bacau

Evenimentul de Sambata 9 Iunie, „Ziua Portilor Deschise” organizat de Baza 95 Aeriana Bacau, s-a bucurat de un adevarat succes.
La eveniment au fost prezentate aparatele de zbor detinute de flota aeriana Bacau dar si din alte orase. Au avut loc exercitii demonstrative in aer unde pilotii si-au demonstrat maiestria, cu aparte de zbor de ultima generatie daca ne referim la F-16 Fighting Falcon, pana la modele mai vechi, cum ar fi Antonov II, peste care desi au trecut anii, acrobatiile au fost un adevarat spectacol pe cerul senin.
Prezenta parasutistilor la acest eveniment, au facut din inaltul cerului, un peisaj frumos colorat de parasutele multicolore.
Standurile din interiorul bazei la care au participat pompierii, politia, SRI, serviciul de ambulanta, jandarmeria, parasutistii, dotarile din armata romana au incantat publicul de la mic la mare si evident nu au lipsit fotografiile de grup si manuirea armelor puse la dispozitie din cadrul atelierelor de prezentare.
Desi a fost o zi calduroasa, atmosfera a fost si mai incinsa cand au fost trase salve de tun.
Aici am intalnit unul dintre pilotii tineri, care au incantat privirea publicului, Diana Zamfir. Ea a pilotat, aparatul de zbor modelul „IAR 99-Soim”, in varsta de 26 ani, are la activ 6 ani de pilotaj.
Evenimentul inceput la ora 10h00 s-a incheiat printr-un exercitiu demonstrativ in care unul dintre veterani si-a demonstrat maiestria, pe modelul MIG 21 aflat in dotarea armatei romane si care nu este dedicat acrobatiilor, la ora 15h00.

J.B.

Lasă un răspuns