Desi se confrunta cu un deficit de personal, pompierii bacauani sunt la datorie

Desi se confrunta cu un deficit de personal, pompierii bacauani isi suplimenteaza munca, pentru a putea rezolva situatiile operative care au directa legatura cu sfera lor de competenta. De la inceputul anului, angajatii de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Bacau, au avut zilnic aproximativ 30 interventii pe zi.
La conferinta de presa col. Ioan Mihalache, a subliniat acest aspect.
O parere de rau pe care o are comandantul pompierilor, are directa legatura cu nepasarea oamenilor, atunci cand vine vorba de cauzele care au loc la producerea unui incendiu. Neatentia, indolenta, grijile orientate in alte directii, fac din aceasta o problema de mentenanta. Desi actiunile de informare, prevenire, controalele au fost la ordinea zilei, multi bacauani se pare ca ignora pericolul.
ISUJ Bacau si-a anuntat si investitiile in derulare, in cadrul conferintei de presa. Printre acestea, reabilitarea termica a cazarmei din Moinesti, o sala de sport pentru pregatirea militarilor, prioritar fiind un nou centru de coordonare a interventiilor. Sursele de finaintare sunt alocate de la bugetele locale dar si de la Guvern, prin Compania Nationala de Investitii.
La conferinta de presa au fost punctate cele mai importante aspecte, pentru a aduce in atentia comunitatii, importanta sigurantei si evident se doreste o implicare mai activa, cand vine vorba de atentie si responsabilitate din partea cetatenilor.

Lasă un răspuns