Desi au cea mai buna apa, si au de unde! Nemtenilor le-a fost scumpita apa

Conform publicatiei Atacul, desi exista apa din abundenta si de calitate spun unii desi au mai fost probleme de-a lungul timpului, pe acest subiect, nemtenilor le-a fost scumpita din nou apa!
„Așa cum publicația atacul.ro anunța încă de la jumătatea lunii aprilie, prețurile apei și canalizării, servicii oferite de către compania județeană Apaserv, au crescut substanțial. Compania județeană care a făcut demersuri în acest sens a obținut ieri ultimul aviz, cel mai important de altfel, respectiv acceptul membrilor Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Aqua Neamț. Ședința Adunării Generale a Asociațiilor (AGA) a fost programată pentru luni și reprogramată pentru marți din cauza lipsei cvorumului.
Dintre cei aproape 40 de membri s-au prezentat puțin peste 20. Șapte dintre aceștia, spun sursele noastre, ar fi votat împotriva creșterii tarifelor, iar restul (14) a fost de acord cu propunerea Apaserv SA de creștere a prețurilor. Reprezentanții municipiilor Piatra Neamț și Roman au votat împotriva majorării, iar mandatarul Consiliului Județean Neamț în ADI Aqua Neamț, spun sursele noastre, nu a fost prezent la ședință. Și asta în condițiile în care Ionel Arsene declara, nu cu mult timp în urmă, că el nu este de acord cu majorarea prețului apei. Cum decizia luată în ședința Adi Aqua Neamț a fost de scumpire, începând cu data de 1 iulie clienții Apaserv SA vor plăti cu aproximativ un leu mai mult pentru un metru cub de apă/canalizare. Clienții (persoane fizice) Apaserv SA vor plăti 8,36 lei/mc apă și canalizare, cu aproape 1 leu mai mult decât în prezent. Apa potabilă va fi 4,19 lei/mc, iar canalizarea 4,17 lei/mc. În acest moment, tariful practicat de Apaserv SA este de 7,46 lei/mc pentru apă și canalizare.
Și uite așa, compania Apaserv SA, o firmă cu o schemă de personal supraîncărcată, cu multe persoane angajate pe criterii politice și de cumătrii, va încasa de la cetățeni mai mulți bani pentru apa chioară pe care o vând. Reprezentanții localităților membre în Adi Aqua Neamț, adică toate acele localități nemțene în care apa și serviciile de canalizare sunt furnizate de către Apaserv SA, au votat, ce-i drept nu toate, pentru majorarea tarifelor. Este evident că mandatarii nu ar fi votat pentru scumpire, dacă nu ar fi avut „liber” de la șeful pe linie politică.”

Lasă un răspuns