sursa: DiGi24

Nominalizare la sefia SIE, pentru deputatul Gabriel Vlase

Vicepresedintele Camerei Deputatilor, Petru-Gabriel Vlase, membru al Comisiei pentru aparare, ordine publica si siguranta nationala. Membru al Comisiei speciale comune a Camerei Deputatilor si Senatului, privind analizarea si actualizarea cadrului normativ cu incidenta in domeniul securitatii nationale. Presedintele Romaniei Klaus Iohannis a transmis printr-o scrisoare adresata Parlamentului Romaniei, in care anunta ca il propune pentru sefia SIE pe Gabriel Vlase. Acesta s-a nascut in municipiul Bacau, la data de 3 Aprilie 1971.
In anul 2004, a obtinut un mandat de deputat, fiind ales în circumscriptia electorala Nr. 4 Bacau, pe listele Uniunii Nationale PSD-PUR. In mandatul 2004-2008, a fost vicepresedinte al Comisiei parlamentare speciale pentru controlul activitatii Serviciului de Informaţii Externe. Mai multe detalii despre activitatea domnului Gabriel Vlase, o regasim in CV-ul acestuia:
2010: Doctor în stiinte militare şi informatii, Academia Naţionala de Informatii
2007: Cursuri postuniversitare, Institutul Diplomatic Roman
2007: Specializare în “Analiza şi rezolvarea conflictelor armate”, Georgetown University, SUA
2006: Programul pentru Inalti Oficiali (SES), Centrul European Marshall pentru Studii de Securitate – Garmisch, Partenkirchen, Germania
2006: Colegiul Superior de Securitate Natională, Academia Natională de Informatii;
Din 26 Septembrie 2016, SIE ramasese fara director, atunci cand Mihai Razvan Ungureanu trimisese la Palatul Cotroceni, cerea sa de demisie. La interimatul sefiei SIE a fost desemnat generalul Silviu Predoiu.
„Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a transmis joi, 14 iunie 2018, în temeiul Art. 65 alin. (2) lit. h) din Constitutia Romaniei, o scrisoare presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului, in care propune numirea în functia de director al Serviciului de Informatii Externe a domnului Petru-Gabriel Vlase.”

Lasă un răspuns