sursa foto: Libertatea

Conform IGSU, ploaia si furtuna au afectat 14 judete si peste 36 de localitati in ultimele trei zile

Fenomenele meteorologice din ultima perioada, au afectat mai multe zone din tara, dintre care 14 judete au fost afectate de ploi torentiale, ape, fulgere, conform informatiilor primite de la IGSU.
„În urma ploilor abundente din ultimele 24 de ore, au fost înregistrate efecte la nivelul a 31 localităţi din 14 judeţe: Alba, Arad, Argeş, Bacău, Dâmboviţa,Dolj, Galaţi, Iaşi, Neamţ, Prahova, Teleorman, Timiş, Vâlcea şi Vrancea. Fenomenele meteo periculoase, manifestate prin averse, scurgeri de pe versanţi şi intensificări ale vântului, au condus la inundarea a 56 locuinţe, 30 anexe gospodăreşti, 10 beciuri şi subsoluri, 87 curţi. Totodată, au fost afectate 30 fântâni, 7 tronsoane de drum şi un tronson de cale ferată” scrie news.ro.
In orasul Adjud, un cioban a ramas izolat cu cele 200 de oi, pe o insula datorita cantitatii mari de apa. Autoritatile si militarii au intervenit cu mijloacele din dotare pentru solutionarea situatiei si operatiunea de salvare.
O locomotiva a luat foc, in timpul deplasarii aceasta a fost lovita de fulger, circulatia feroviara a fost intrerupta pe raza judetului Teleorman, localitatea Vartoapele.
Dupa cum stiu cititorii nostri, in noaptea de 16 Iuniea.c. judetul Bacau a fost afectat, in urma furtunii, autoritatile au trebuit sa intervina pentru repararea transformatoarelor de curent electric si nu numai.

Lasă un răspuns