Romania a mai castigat un Sfant de partea ei

„Am socotit sa fiu aproape de omul in durere. A batut la mine si bolnav si sanatos, si vrednic si nevrednic. Am stat de vorba cu el, i-am spus un cuvant, s-a folosit sau nu s-a folosit, dar a plecat altul de cum a venit.” Iustin Parvu
Despre parintele Iustin Parvu, de la Manastirea Pentru Voda, s-au pomenit multe. Sunt 5 ani de cand a urcat la ceruri. 16 Iunie a fost ziua praznuirii, a celui care a fost patriot, iubitor de istorie, duhovnicul romanilor, pentru ca, cateva de mii de oameni din toata tara au venit sa asculte un cuvant de Duh, la slujba de pomenire a acestuia. 5 ani fara Duhovnicul Moldovei.
Dupa 16 ani de inchisoare, 12 ani si ulterior inca 4 ani, datorita credintei, a mai primit ani grei de detentie, a revenit pe locurile natale.
In anul 1991 a inceput ctitoria Manastirii Petru Voda, unde pas cu pas, ulterior a ridicat din temelii un azil pentru copii lasati orfani, si al doile locas de maicute Manastirea Paltin. Credinciosi din toata tara, au fost prezenti, la evenimentul care a avut loc la Manastirea Petru Voda, Sambata 16 Iunie a.c. unde pelerinii au adus cu piosenie, un omagiu celui care a fost, om intre oameni dincolo de om.
„Nu avem curaj! Noi ne strivim istoria, constienti cu picioarele noastre. De aceea m-am legat foarte mult si am facut manastirea aceasta aici. Si am facut si o manastrire de barbati si una de maici. Tocmai din dragul acestei legaturi si al sfinteniei, pe care a pastrat-o romanul nostru in decursul vremurilor. Si cand am iesit din puscarie m-au intrebat: Ei acuma, daca poporul acesta va linseaza? iar Parintele a raspuns: Mai sa mergeti cu mine, sa vad pe care il linseaza?” Iustin Parvu

Lasă un răspuns