sursa foto: Oficial Media

“O șansă pentru fiecare, o șansă pentru toți”, proiect organizat de Crucea Rosie Bacau

Proiectul lansat in Bacau de Crucea Rosie, „O sansa pentru fiecare, o sansa pentru toti”, are ca principal obiectiv, reducerea riscului de abandon scolar in mediul rural si comunitatile sarace. In cadrul acestui program derulat, in care s-a discutat intr-o intalnire care a avut loc la Palatul Administrativ Bacau, in ziua 15 Iunie a.c. vizate sunt comunele: Colonesti, Corbasca, Secuieni.
Directorul general al Societatii Nationale de Crucea Rosie in Romania, Ioan Silviu Lefter, a subliniat ca rolul structurii pe care o conduce nu se ocupa cu problemele de sanatate, dupa cum gandesc unii. „Crucea Roșie acționează doar în situații de dezastre și în probleme sociale acolo unde există vulnerabilități.” a declarat directorul general.
Proiectul se va derula pe durata a trei ani 20 Aprilie 2018 – 19 Aprilie 2021, si va evidentia rolul comunitatii, implementarea consilierilor in contextul educational, o masa calda si activitati dupa finalizarea orelor de curs, la care comunitatea elevilor dar si cea a parintilor, cadrele didactice, sa participe si sa coordoneze principalele conexiuni ale activititilor scolare, studiul, dar si activitatile extrascolare.

Lasă un răspuns