Un altfel de editorial, efectele caldurii sau ignoranta oamenilor?!?

Un interval mediatizat din punct de vedere al evenimentelor la nivel socio-uman din ultimele ore. Pe unii, ar duce cu gandul la caldura, pe altii la furtuna si o alta categorie doar isi pun intrebari, fara raspuns. Multitudinea de „fenomene”, adica mai pe intelesul tuturor, este suficient sa dai un search pe motorul Google si sa nu te miri de cate s-au intamplat.
La Piatra-Neamt, tentativa de omor, un individ de 48 ani a folosit agresivitatea fizica asupra iubitei, pana la scoaterea briceagului din buzunar si injunghierea acesteia.
La Cluj, s-a deschis „cutia pandorei” si fara nici o ironie, un pompier a fost ranit de o bomba artizanala care a explodat la deschiderea cutiei de bijuterii, conform informatiilor de ultima ora.
La Siret, un bolnav a fost gasit spanzurat in salonul spitalului, sectia paleative si care avea ca diagnostic: „carcinom urotelial al vezicii urinare”. Asistenta care a descoperit pacientul spanzurat, cu siguranta a avut parte de o trauma.
Un TIR aflat pe raza judetului Neamt, a luat foc in timp ce mergea, datorita blocarii sistemului de franare si avem un tablou complex al flacarilor care au produs pagubele.
In urma cu doar doua zile, incendiul puternic din Prahova, care a afectat o ferma cu peste 1000 de purcelusi, si care din pacate, nu au supravietuit datorita extinderii in toata hala.
Leul, cel mai slab curs din istorie a fost stirea zilei care a lasat oamenii, pe langa buzunarele goale, cu prea multe semne de intrebare si neputinciosi in fata schimbarii. O fi de la caldura sau doar aceiasi ignoranta? „Maximul istoric”
La prima ora din dimineata, inundatii la Bucuresti, care au afectat si intrerupt circulatia in anumite zone ale capitalei.
In urma cu doar cateva minute, un alt accident mortal, unde un pieton a fost spulberat de un TIR, directia de mers Piatra-Neamt – Bacau.
O multitudine de evenimente mai putin fericita, care din ignoranta, iresponsabilitate, instinctele scazute din cauza toropelii si a caldurii de afara, s-ar putea infrati ca si concluzie la tot acest cumul de evenimente. Coincidenta sau nu?!? 21 Iunie 2018, ziua cea mai lunga si solstitiul de vara, se pare ca au incins soselele, televizoarele, mediul on line dar si agresivitatea strazii, unde aseara au avut loc ciocniri, intre protestatari si Jandarmeria Romana.
Nimic de spus, nimic de facut, pentru ca nimeni nu poate opri „robinetul” caniculei de afara sau violenta furtunilor din ultima perioada. Si uite asa, ignoranta sau caldura, au incins ca de fiecare data spiritele.

Lasă un răspuns