Ecologizare in Parcul Gheraiesti Bacau – galerie foto

Actiunea de ecologizare din Parcul Gheraiesti a fost initiativa, ONG-urilor, lucratori din cadrul departamentelor Primariei Bacau, DGSACP Bacau si un grup de copii care locuiesc in Statele Unite ale Americii, insotiti cei doi coordonatori din Atlanta si California USA de origine romana.
Astazi Miercuri, la ora 11:00 s-a dat startul. Astfel, cu mic cu mare, activitatile principale au avut ca obiective, vopsirea bancilor din parc, foisorului, obiectele din spatiul de joaca pentru copii. Copacii au fost dati cu var la baza. Reprezentantii din cadrul serviciului Primariei Bacau, au curatat gazonul si tuns iarba.
Hartiile, peturile, gunoaiele, au fost depozitate in saci de platic si adunate pentru reciclare si depozitarea in locurile special amenajate.
Atat copii care au lasat deoparte preocuparile lor cotidiene si s-au inveselit in harnicia de care au dat dovada. Adultii, care s-au indepartat de birouri pentru cateva ore.
Astfel de actiuni vor avea continuitate si suportul oferit pentru comunitate, este principalul scop al cestei actiuni, de infrumusetare si reconsolidare a obiectelor de aici si nu numai, a declarat doamna director Daniela Tataru.
Oaspetii veniti din Statele Unite ale Americii, au subliniat ca vor fi prezenti in toata tara cu genul acesta de activitati. Ei au ales pentru inceput judetul Bacau. Printre alte scopuri, acestia urmaresc dezvoltarea personala pentru copii romani nascuti si care locuiesc in America dar si socializarea acestora pe teritoriul tarii unde au crescut si s-au dezvoltat parintii acestora. Vor o implementare si cunostiinte noi pentru copii de acolo, tocmai pentru a redescoperi tara lor de origine.

Lasă un răspuns