Traditie si arta in terminalul Aeroportului International Bacau – galerie foto

Duminica 24 Iunie a.c. a fost inaugurata expozitia „Camasa Traditionala cusuta de bacauancele de la Sezatoarea Bacau” si care poate fi admirata de cetatenii care tranziteaza terminalul aeroportului, in destinatiile lor. Evenimentul care a avut loc in terminalul Aeroportului International Bacau, a starnit interesul comunitatii bacauane, care au fost si sunt interesati de traditia romaneasca autentica.
La eveniment au fost prezenti directorul operational al Aeroportului International Bacau, Dorian Pocovnicu. Acesta a pus la dispozitie sala de sedinte pentru conferinta de presa dar si terminalul Aeroportului International Bacau pentru a putea fi expuse camasile traditionale romanesti, cusute de mana si material romanesc autentic, de catre bacauancele de la Sezatoarea Bacau.
Supriza expozitiei a fost o tanara bacauanca de 17 ani, care a lucrat la o camasa traditional timp de 1 an jumatate.
„O data cu aceasta deschidere a noului terminal, din Noiembrie 2017, Aeroportul International Bacau, doreste sa se integreze cat mai mult in viata culturala bacauana, si nu numai bacauana ci si a regiunii. Dorim sa fim o adevarata poarta spre tot ce inseamna Bacau, tot ce inseamna Moldova si tot ce inseamna cultura noastra!” a subliniat Cezara Ficuta in deschiderea conferintei de presa.
La finalul conferitei de presa, sezatoarele bacauance au explicat publicului, detalii si elemente despre cum au fost cusute, facute si procurate materialele pentru realizarea camasilor traditionale din in.

J.B

Lasă un răspuns