sursa foto: Ziar Bicaz. ro

Ploile torentiale au lovit si comunele de pe Valea Muntelui in judetul Neamt

Conform informatiilor de ultima ora, astazi 29 Iunie a.c. au fost acoperite de ape si aluviuni mai multe sosele din zona Valea Muntelui.
Una dintre cele mai afectate comune a fost Farcasa. Aici apele au inundat gospodariile si au produs pagube materiale. Doua case au fost lovite de furia apei si au fost luate de ape. Animalele au ramas izolate iar masinile au fost luate de ape. Trei oameni din satul Busmei, au fost salvati din casa.
In Poiana Teiului apa a revarsat acoperind soselele, circulatia a fost ingreunata pe unele segmente de drum iar pe unele portiuni circulatia a fost intrerupta. Subunitatile din cadrul ISU Tirgu-Neamt dar si echipajele sosite la fata locului de la ISU Piatra-Neamt, au intervenit pentru deblocarea cailor de acces si a drumurilor principale.
La Grintiesi, datorita aluviunilor traficul a fost deviat. Sectoare de drum au fost inundate si localnicii sunt pregatiti si monitorizeaza pregatiti nivelul apei si posibilitatea producerii de viituri.
Dupa doua zile de ploi torentiale, vremea nu da semne de imbunatatire, astfel incat pana Duminica seara conform prognozei de la INMH, zona Moldovei va fi afectata in continuare.
Conform statisticilor de la aceasta ora, cele mai afectate judete au fost Bacau, Neamt si Botosani.

Lasă un răspuns