sursa foto: Libertatea

Situatii de urgenta la Farcasa. Noapte alba pentru autoritatile din Neamt

Prefectul judetului Neamt s-a deplasat la aceasta ora in locatiile care au fost afectate de inundatii. Grinties, Petru Voda, Poiana teiului si Borca.
La Farcasa apele au distrus un pod si au fost inundate gospodariile oamenilor, masini avariate in urma aluviunilor. Mai mult cetateni care au fost salvati de ISU Neamt si Tirgu Neamt. Autoritatile s-au deplasat la fata locului.
”Am convocat de urgentă o ședința de consiliu local in comuna Farcasa pentru luarea de măsuri in vederea limitării efectelor ca urmare a fenomenelor hidrometeorologice. Sunt prezenți 11 consilieri locali din 12. Se va merge din casă in casă in zona cu satele izolate, unde nu se poate ajunge decât pe jos, acolo unde drumurile comunale sunt blocate. Se inventariază persoanele bolnave cronic și necesarul de apă, alimente, etc.
Toate forțele sunt mobilizate astfel încât să putem face față vicisitudinilor vremii iar populația sa fie in siguranță” a declarat prefectul de Neamt, Daniela Soroceanu, conform TVM Neamt.
Conform INMH, situatia din aceasta seara poate aduce in prim plan prima provocare a autoritatilor cu viiturile vremurilor.

Lasă un răspuns