sursa foto: Euro Tv Bacau

Inundatii la Scorteni judetul Bacau (galerie foto)

Mai multe gospodarii au fost inundate in comuna Scorteni din judetul Bacau. Conform declaratiilor primarului, peste 10 gospodarii au fost afectate. Apa s-a revarsat de pe dealuri si din gradinile oamenilor in santurile de scurgere care nu au fost curatate. De fapt, aici vorbim de vina autoritatilor si a factorilor decizionali, care nu s-au preocupat in reabilitarea comunei de proiectarea si implementarea locurilor de scurgere pentru apa.
Casele localnicilor dar si a primarului comunei Scorteni nu a mai tinut cont de insuficienta implicarii din partea autoritatilor. Si cum „paza buna trece primejdia rea” se pare ca majoritatea localitatilor care au fost afectate din Moldova, nu au tinut cont de vorbele pline de intelepciune ale poporului roman si uite cum vina se paseaza de la unii la altii. Cetatenii dau vina pe autoritai! Autoritatile dau vine pe vreme si ca au fost luate prin suprindere! Si simtul civic care ar trebui sa porneasca din constientizarea fiecarui cetatean, au condus la toate aceste evenimente nefericite.
Pe buna dreptate, oamenii sunt depasiti de situatie. Insa rolul comunitatii, incepe sa se evidentieze din ce in ce mai mult si societatea va trebui sa inteleaga in cele din urma, de la mic la mare, ca „paza buna” ar trebui implementata si la noi. Pentru ca de vorbe fara fapte, cu totii suntem satui.

Lasă un răspuns