Fata in fata cu furia naturii, toti suntem oameni (galerie foto-video)

In urma ploilor torentiale de saptamana trecuta, dupa cum se stie, ziua de Sambata 30 iulie a.c. a fost o zi critica pentru bacauani. Toata lumea se astepta la inca o viitura pe raza intrarii in orasul Bacau. Multi curiosi erau prezenti la fata locului si priveau neputinciosi la debitul apei. Pe de alta parte, curtea Caritas, la intrarea din Bacau, a fost inundata, pompierii actionad cu motopompe pentru scoaterea apei din curte, care depasea 1 metru.
Un alt punct vulnerabil a fost langa complexul comercial, de pe malul apei, care risca sa fie inundat, datorita faptului ca un mal s-a surpat.
Omul Dragos Stefan, a mobilizat efectivele apartinand instutiilor statului, astfel incat peste 250 de oameni au fost mobilizati in lupta cu furia apei. La fata locului au fost implicati jandarmii, armata, politia comunitara dar si locuitori din municipiu care au vrut sa dea o mana de ajutor.
„Am inchis malul drept, dupa care am reusit cu saci de nisip sa inchidem malul stang, unde era totul rupt. Am evitat ca apa sa intre in oras dar si in complexul comercial” a declarat Dragos Stefan.
In momentele grele, oamenii s-au implicat pentru comunitatea lor, alaturi de autoritati, unii de la altii au avut de invatat, si au constientizat in momentele dificile, ca in fata furiei naturii, trebuie sa constientizam ca toti suntem oameni si cu totii lasand orgoliile, putem actiona in favoarea comunitatii, doar unindu-ne fortele.Lasă un răspuns