sursa foto: DIGI 24

Avion de vanatoare, MIG-21 Lancer s-a prabusit la mitingul aviatic de la Baza Aeriana Borcea

Update: 17:10
„Zbor lin domnule locotenent-comandor Florin Rotaru! Locotenent-comandorul Florin Rotaru avea 36 de ani si indeplinea funcția de pilot-șef în cadrul Escadrilei 861 Aviație Luptă a Bazei 86 Aeriană Fetești. Era pilot clasa I, avea la activ peste 400 de ore de zbor, din care aproximativ 250 pe MiG-21. Era absolvent al Academiei Forțelor Aeriene „Henri Coandă” din anul 2005. Ofițerul era căsătorit și avea doi copii. Din ordinul ministrului apărării naţionale a fost numită o comisie de investigaţie tehnică pentru cercetarea împrejurărilor producerii acestei catastrofe aviatice. Totodată, potrivit procedurilor, a fost sesizat Parchetul Militar şi au fost sistate zborurile de instrucţie cu acest tip de aeronavă, până la finalizarea anchetei de specialitate. Luni, 9 iulie, începând cu ora 8.15, vor fi organizate în unitățile militare din țară și din teatrele de operații ceremonii de comemorare în memoria locotenent-comandorului Florin Rotaru care și-a pierdut viața în timpul mitingului aerian din data de 7 iulie organizat de Baza 86 Aeriană Fetești”.

Update: 15:00
Nu se stie cauza prabusirii avionului. Potrivit martorilor de la fata locului, pilotul ar fi zburat in plan vertical brusc si atunci s-a prabusit avionul. O bubuitura puternica s-a auzit in momentul incidentului. S-a format o comisie la nivelul Statului Major al Armatei, sa stabileasca cu exactitate care a fost motivul prabusirii acestui avion.
Mihai Fifor, confirma ca pilotul a murit intr-un comunicat pe reteaua de socializare Facebook. Ofiterul in varsta de 36 ani, Florin Rotaru s-a prabusit cu aparatul de zbor, in jurul orei 13:30 la Fetesti. S-a deschis un dosar penal, procurorii de la Parchetul Militar s-au sesizat din oficiu.

ora: 14:30
Un avion militar MIG-21 Lancer s-a prabusit Sambata 7 Iulie a.c. la Baza Aeriana Borcea. Deocamdata nu se stie daca pilotul a reusit sa se catapulteze sau nu. Aeronava participa la un miting aerian.
„Starea pilotului este evaluata si deocamdata nu se fac declaratii” a declarat ministrul Apararii Mihai Fifor.
Investigatorii militari sunt la fata locului unde vor urma eveluarile si cercetarile pentru a se stabili cauzele accidentului aviatic.

J.B.

Lasă un răspuns