sursa foto: Libertatea

Interventia pompierilor bacauani la Sascut in timpul noptii. Judetul Bacau ramane sub Cod Galben de ploi pana in seara zilei de 10 Iulie

In noaptea de 7-8 Iulie a.c ISU Bacau a intervenit cu autospeciale, motopompe portabile si pompierii militari pentru a sprijini comunitatea din Sascut, judetul Bacau, care au fost inundati.

„In cursul noptii trecute Inspectoratul Pentru Situatii de Urgenta Judetian Bacau a fost solicitat sa intervina in comuna Sascut, sat Sascut, pentru evacuarea apei din 4 curti si 4 locuinte, acestea au fost inundate in urma caderii abundente de precipitatii ce au fost caracterizate de atentionare cod portocaliu in intervalul 21:00 – 22:00. La fata locului s-au deplasat un echipaj format din cinci pompieri cu atospeciale de interventie cu trei motopompe transportabile. De asemenea s-au deplasat si grupa operativa a Inspectoratului formata din alti 5 pompieri, toti fiind sub coordonarea directa in teren a Inspectorului Sef. Operatiunea s-a terminat in jurul orei 2:00. Dupa ce s-au evacuat apa din toate cele 4 curti si locuinte. De mentionat este faptul ca, in prealabil echipajele de pompieri au mai fost solicitate sa mai intervina pentru evacuarea apei din alte doua curti. Una in comuna Sascut sat Gheresti si una din com Tatarasti sat Tatarasti. In continuare ramanem sub atentionarea Cod Galben la nivelul judetului pana in ziua de 10 Iulie cand expira aceasta atentionare” a declarat pentru Euro Tv, maior Grecu Andrei, purtator de cuvant ISU Bacau.

J.B.

Lasă un răspuns