sursa foto: facebook

Comunitatea bacauana a demonstrat astazi in fata Primariei pentru lipsa apei potabile si menajere

De 4 zile municipiul Bacau se confrunta cu lipsa apei potabile si apa menajera. Lumea nemultumita, datorita apei menajere, ca de altfel, fiecare om normal care simte nevoia sa se deplaseze la serviciu sau in comunitate, curat, calcat, apretat, se pare ca a starnit pe buna dreptate, furia oamenilor.
La ora 19:00 peste 150 de oameni au protestat liber, fiecare, aratandu-si indignarea fata de evenimentul care a enervat o comunitate intreaga. Protestul a avut loc in fata Primariei din Bacau.
In mesajele postate pe retelele de socializare, comunitatea si-a manifestat doleantele, nevoile si dispretul pentru alegerile proaste facute in trecut. Nervi, indignare, dreptate, adevar, ridicularizare mai mult sau mai putin, au fost unele dintre cele mai vehiculate mesaje. O parte au avut un caracter simpatic, daca este sa facem referinta la fotografia primarului din municipiul Bacau, care a fost cel mai pomenit pentru ca nu apare in fata comunitatii. Cu toate acestea, a avut loc o conferinta de presa la care au participat mai multi reprezentanti ai institutiilor care se ocupau de remedierea defectiunii la apa. Alte lozinci au fost mai mult sau mai putin politice. Faptul ca starea de spirit, a starnit un val de nemultumire, se justifica. Oamenii satui de asteptare au strigat ceea ce au simtit. Protestul insa a fost unul pasnic, fara violenta si justificat pentru nevoile si necesitatile unei comunitati.
In fiecare cartier au fost amplasate rezervoare cu apa pentru a acoperi necesitatile menajere ale oamenilor. In schimb la apa potabila, pentru ca la ora 22:30 pe rafturile supermarketurilor de cartier si nu numai, abia daca se mai gasea apa imbuteliata. Seara a reprezentat o problema. Oamenii trebuind sa se deplaseze in zonele cu supermarketuri mari.
Dupa 4 zile de asteptare, indignarea comunitatii s-a manifestat mai vehement atunci cand a aparut comunicatul de presa de la pranz, in care era mentionat de catre Compania Regionala de Apa Bacau, care a recunoscut ca de fapt in dimineata acestei zile, a mai intervenit o defectiune.
„În perioada 16.07.2018, ora 12.00 – 17.07.2018, ora 11.00 s-a desfășurat procedura de umplere a segmentului conductei de aducțiune Valea Uzului – Moinești. Pe parcursul desfașurării acestei proceduri, a fost sesizată o nouă problemă tehnică în zona în care a avut loc intervenția anterioară, aspect ce a determinat declanșarea procedurii de golire a segmentului Valea Uzului – Moinești. Vă multumim pentru înțelegere și ne cerem scuze pentru disconfortul creat!”, anunță CRAB, într-un comunicat de presă.
Asadar, comunitatea bacauana, va trebui sa astepte pana la remedierea problemelor, insa principala problema este lipsa apei menajere care a facut, ca la stresul de fiecare zi sa se mai adauge unul.

Lasă un răspuns